Оптимизация

Search Engine Optimization е тази нашумяла абревиатура. Отнася се за онлайн присъствието. За да ви изкарва чичко Гугъл по-напред в резултатите е нужен правилен анализ на сайта ви, ключови думи, мета тагове и още няколко сложни наименования на бекгроунд магии, които се правят на всеки сайт, желаещ популярност.

Колкото по-напред сте в резултата, толкова повече клиенти ще привлечете към себе си. Нашите SEO специалисти ще се справят с правилния избор на ключови думи и тагове, онпейдж и офпейдж оптимизацията така, че да сте по-забележими за търсачките.

Можем да поемем до 2 сайта месечно като цената на услугите, които описахме започва от 300 лв на месец. Разбира се, ако сайта ви е нов и няма нищо изградено, цената ще е друга – малко по-висока. Ако по сайта ви някой вече се е правил на магьосник, но неуспешно, цената ще е трета и т.н.

Запитване за оптимизация
Изберете файлове, които искате да прикачитеМожете да качите до 10 файла

С развитието на дигиталния маркетинг, хората постепенно започнаха да разбират значението на SEO оптимизацията. Ако сте нов в концепцията за дигитален маркетинг, това е техника, която използва търсачките като Google, за да достигне един бизнес до целевите си клиенти, предлагайки им неговите продукти и услуги.

Какви са ползите от използването на SEO?

SEO оптимизацията има огромно значение и стойност в онлайн маркетинга. Трябва да запомните, че вашият уебсайт ще получи добро класиране в SERP само ако предоставя полезно съдържание на потребителите. Така че всички SEO тактики всъщност подобряват потребителското преживяване на вашия уебсайт.

Какво ще направи добрата оптимизация?

Увеличаване на трафика към Вашия уебсайт – С усилията на SEO оптимизацията Вашият уебсайт може да заеме видно място в резултатите на търсачките, като по този начин увеличи броя на посетителите. По този начин SEO оптимизацията и маркетингът при търсене са взаимно свързани.

Повишава познаваемостта на марката – Услугите за цифров маркетинг, свързани със SEO, са насочени към повишаване на познаваемостта на Вашата марка. Тъй като повече хора посещават вашия уебсайт, те научават за вашите продукти или услуги и марката ви получава добра известност.

Подобрява потребителското изживяване чрез оптимизиране на съдържанието на уебсайта – Висококачественото съдържание на уебсайта подобрява неговото потребителско изживяване, а SEO работи за подобряване на съдържанието и уебстраниците.

Създава входящи лийдове, насърчаващи продажбите – Когато посетителите достигат до Вашия уебсайт, търсейки конкретен продукт или услуга, те всъщност се превръщат във Ваши потенциални клиенти. По този начин SEO в медийния маркетинг помага за генерирането на повече потенциални клиенти, като насочва трафика към вашия уебсайт. Това в крайна сметка води до насърчаване на продажбите.

Увеличава скоростта на зареждане на страницата – SEO гарантира, че вашата уебстраница се зарежда по-бързо, така че посетителите да могат да видят съдържанието по-бързо, без да преминават към друга уебстраница.

Видове SEO в цифровия маркетинг

Съществуват основно три вида оптимизация, които могат да се използват за подобряване на класирането на уебсайта ви в SERP:

On-Page SEO – То работи чрез оптимизиране на отделните уеб страници за по-високо класиране в SERP и получаване на повече потенциални клиенти. Тук се оптимизират както съдържанието на уебсайта, така и HTML кода.

Off-Page SEO (SEO извън сайта) – Тази стратегия включва всички SEO дейности, които се извършват извън уебсайта. Тя се фокусира предимно върху изграждането на обратни връзки, но също така включва социални медии и локална SEO оптимизация.

Техническа SEO оптимизация – Тази стратегия се фокусира върху подобряването на всички технически аспекти на уебсайта, за да получи по-високо класиране в SERP, като например да направи уебсайта по-бърз и лесен за разбиране и обхождане и т.н.

Кои са компонентите на оптимизацията?

Имена и URL адреси на уебсайтове – Използването на ключови думи в имената и URL адресите на уебсайтовете може да доведе до по-добро класиране в търсачките. Те увеличават релевантността на уебсайта към определена заявка за търсене.

Съдържание на страниците – Това основно помага за оптимизиране на уебстраниците, за да получат по-високи позиции в резултатите на Google и по този начин да се увеличи трафикът на уебсайта. Висококачественото съдържание помага и за генерирането на обратни връзки от уебсайтове с висок авторитет.

Метаетикети – Те са важни, тъй като предоставят информация на посетителите за вашата уебстраница и представа на търсачките за съдържанието на вашия уебсайт.

Характеристики на връзките – Съществуват 5 вида връзки, които са от решаващо значение за SEO – вътрешни връзки, външни връзки, естествени връзки, самостоятелно създадени връзки и ръчно получени връзки. Една качествена връзка трябва да бъде информативна, описателна, надеждна, полезна, кратка и иновативна.

Използваемост и достъпност – Използваемостта на уебсайта измерва колко лесно може да се използва даден уебсайт, а достъпността на уебсайта се отнася до наличността на уебсайта и колко лесно може да бъде достъпен за нормални хора, както и за хора с увреждания.

Дизайн на страницата – Той е важен, тъй като осигурява на потребителите първото впечатление за вашия уебсайт. Той също така помага за оптимизацията на уебсайта и за по-високото му класиране в резултатите на търсачките.

Различни видове и стратегии за оптимизация

Местна SEO оптимизация – Местната SEO оптимизация работи чрез оптимизиране на онлайн присъствието на вашия бизнес, за да привлече повече потенциални клиенти от релевантни местни търсения в различни търсачки.

Национална SEO оптимизация – Тази SEO оптимизация се фокусира върху класирането в резултатите на търсачките по отношение на най-често търсените широки ключови думи в цялата страна, а не за ключови думи, специфични за определени географски места.

SEO оптимизация за електронна търговия – Тя се фокусира върху повишаване на видимостта на онлайн магазина и помага за увеличаване на продажбите.

Значение на създаването на уебсайт, удобен за мобилни устройства

Тъй като днес все повече потребители сърфират в интернет чрез своите смартфони, създаването на уебсайт, удобен за мобилни устройства, има голямо значение. Дизайнът и съдържанието на уебсайта трябва да са такива, че посетителите да имат лесен достъп от мобилните си устройства. В днешно време оптимизацията се фокусира върху това да направи уебсайта ви удобен за мобилни устройства и лесен за навигация, като го оптимизира за мобилно локално търсене, бързо зареждане на уебстраниците, оптимизиране на изображенията и др.